Raudono kopūsto salotos su feta ir saldžiarūgščiu padažu

Kadangi gulėjo nabagas raudonas kopūstas po savaitgalio šaldytuve, nusprendžiau jį sunaudoti salotoms. Ir, o Dieve, kur aš buvau iki šiol. Ši daržovė taip nuostabiai tinka salotoms! Kadangi improvizavau ir dėjau tai, ką tuo metu turėjau šaldytuve, jūs galit tą patį padaryti ir paimprovizuoti. Į šitas salotas labai tiktų ir morkos bei paprikos. Puikiai sužaistų su azijietišku padažiuku.

Gaminimo laikasSudėtingumasPorcijos
~15-20 min.1-2

 

1-2 salotų porcijoms:

raudono kopūsto,
pomidoro,
kelių agurkų,
raudono svogūno,
fetos,
labai tiktų ir tarkuotos morkos arba paprikos, bet neturėjau po ranka,
šaukštas sezamo sėklų (pakepinimui keptuvėje)

Salotų padažas

1-2 v.š. sezamų aliejaus,
1 v. š. sojos padažo,
1 v. š. klevų sirupo arba cukraus,
1 a. š. česnako granulių,
1 a. š. smulkinto imbiero,
2 v.š. citrinos sulčių,
pipirai ir druska pagal skonį (koreguokit saldumą/rūgštumą pagal savo poreikį ir skonį. galit dapilti daugiau citrinos sulčių)

1. Kol ruošit salotas, fetą galima įdėti trumpam į šaldymo kamerą, kad ji pakietėtų, nes tada ją lengviau tiesiog patrupinti ant salotų. Kopūstą smulkiai supjaustyti, susmulkinti pomidorą, agurką, kitas norimas daržoves.
2. Sumaišyti atskirame indelyje padažo ingredientus. Šaukštą sezamų sėklų pakepinti sausoje keptuvėje, kol šiek tiek paskrus, nereikia sudeginti. Sumaišyti salotas su padažu, sezamo sėklomis. Patiekti ir pabarstyti feta finale. Valgyti su mėgstama duona 🙂