Proginė duona
Šviežios duonos laikymo patarimai (galioja bet kokiai šviežiai duonai): Geriausia laikyti duoną kambario temperatūroje lininiame [...]
Be mėsos Pietums Sriubos
Seniai tobulintas ir jau tikrai ne kartą pavykęs sriubos su krevetėmis variantas. Idealu tai, kad [...]
Be mėsos Pietums
Kaip seniai kėliau receptų! Aišku reikia gero spyrio (motyvacijos), kas daugiau jei ne vyras pabaksnos [...]
Apkepai Pietums
Kai parsiveži iš tėvų milžinišką cukiniją, galvoji, ką su ja daryt. Anksčiau jau buvau gavusi [...]
Desertai
Nutolau nuo desertų gamybos ir apskritai dalinimosi receptais. Vienu metu buvau apsivertusi darbais, neturėjau kada [...]
Jau senokai kažką rašiau, kepiau ar dariau. Nieko ypatingo negaminau. Žinot, tas pats per tą [...]
Internete jau turbūt matėt sklandančius veganiškų tinginių receptus. Šitas mano bandymas jau antras. Pirmą kartą [...]
Prisiminiau, kad seniai valgiau grikius. Nebedaug turėjau ir atsargų spintelėj, tad teko nusipirkti ir išbandyti [...]
Gyvenam įdomiais laikais. Tikriausiai jau ne pirmą kartą girdim tą frazę paskutiniu metu. Visi priversti [...]
Be mėsos Pietums Salotos Užkandžiai
Šių rutuliukų/falafelių istorija ta, kad visiškai eksperimentavau iš to, ką turėjau šaldytuve. Retai norisi valgyti [...]
Be mėsos Makaronai Pietums
Šiandien nenorėjau mėsos, bet norėjau kažko sotaus ir paprasto. Dažniausiai taip ir būna, kad nori [...]
Neseniai įsigijom naują trintuvą, nes senasis nebeatlaikė spaudimo. Galiu pasakyti, kad net ir nelabai kokybiškas [...]
Sekmadienis – kepinių diena. Lėtų pusryčių, kavos ritualų ir galbūt pietų mieste. Panižo nagai ką [...]
Pastaruoju metu labai trūksta įkvėpimo galvojant „ką valgyt“. Prieš kiekvieną apsipirkinėjimą, dažniausiai penktadieninį, pradedu sudarinėti [...]
Šeštadienį valgėm kalakutienos kukulius su ryžiais, o šiandien – lengvai, paprastai ir be mėsos: kepti [...]
Pietums Sriubos
Kai lauke šalta, norisi kažko šilto, sotaus, komfortiško. Tam labai tinka sriuba, o ypač šita [...]
Be mėsos Pietums Salotos
Šią savaitę vyras užsimanė burokėlių, nes matė, kaip kolega labai skaniai valgė burokėlių salotas. Sako, [...]
Kiekvieną savaitgalį tas pats vargas – ką valgom? Pratinu save ir savo būsimą vyrą prie [...]
Apkepai Be mėsos Pietums
Gulėjo vienišas išpjaustytas moliūgas, tad nusprendžiau aš jį pabaigti ir iškepti jį su makaronais, ale [...]
Kažkada, prieš šimtą metų, kai dar studentė buvau, bandžiau kepti štrudelį su varške. Ale pakartoti [...]
Pietums
Labai norėjau mėsainio, bet „Biosaloj“ neradau maltos jautienos. Nereklamuoju ir neskatinu ten pirkti, bet galiu [...]
Pietums Salotos
Kadangi gulėjo nabagas raudonas kopūstas po savaitgalio šaldytuve, nusprendžiau jį sunaudoti salotoms. Ir, o Dieve, [...]
Kažkurį savaitgalį reikėjo sunaudoti šaldytuvo likučius: prapjautą dvogūną, bevystančius svogūnų laiškus, petražoles, gabaliuką sūrio. Dar [...]
Taigi, nusiperki tą pačią neįdomią vištieną ir galvoji, ką su ja padaryti. Atsibodo tiesiog pakepta [...]
Šios dienos pietų meniu – sunaudojimas savaitgalio likučių. Ne iki galo, bet einu link šaldytuvo [...]
Jau kurį laiką vis gimdžiau mintį, ką čia tokio skanaus pasigaminus, bet kažko naujo, kitokio. [...]
Užkandžiai
Užkandžio istorija tokia, kad kažkada kai dariau troškinį, dingtelėjo, kad būtų labai skanu pakepti juos [...]
Pirmas mano šaltsriubės – gaspačio bandymas pavyko. Iki dabar niekad negaminau ir net nebuvau ragavusi. [...]
Pusryčiai
Avižinė košė yra vienas iš tų tobulų pusryčių, kuriuos galima valgyti bet kada. Net jei [...]
Kai prisižiūrėjau kulinarinių laidų, kur kepėjai kepa visokius šedevrus, užsimaniau ir aš iškepti ką nors, [...]
Desertai Užkandžiai
Kaip kilo tokio užkandžio idėja? Žiūrėjau „My Kitchen Rules“ ir viena pora gamino datulių ir [...]
Dievinu lazaniją ir tikrai nesigailiu, nes ji yra nuostabus dalykas. Ji tikrai ne veltui yra [...]
Desertai Pusryčiai Užkandžiai
Užsisukau darbuose, reikaluose, buvau kelionėje ir visai pamiršau, kad reikia dar kažką gaminti. Neseniai dariau [...]
Šio patiekalo istorija tokia, kad norėjau kažkaip kitaip paruošti vištieną. Geriausios idėjos dažniausiai ateina, kai [...]
Apkepai Be mėsos Pietums Pusryčiai
Varškės apkepą tikrai galima iškepti be manų kruopų. Aišku, tradicinis variantas irgi puikus, bet kai [...]
Be mėsos Pusryčiai Užkandžiai
Kai lauke karšta valgyti nelabai norisi, bet reikia. Tad geriausia rinktis lengvą maistą. Lengvas maistas [...]
Kartais skanus maistas nebūna labai fotogeniškas ir nors tu ką. Visokie apkepai atrodo, kaip aš [...]
Pusryčiai Užkandžiai
Pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kuris turi pasotinti bent jau iki pirmo užkandžio ar pietų. [...]
Makaronai Pietums
Švaistyti negalima, valgyti. O kur kablelį dėtumėt jūs? Po švaistyti ar po negalima? Pagalvokit. Vis [...]
Tikriausiai visiems iki skausmo žinomas maistas ir receptas. Populiariausias vasaros maistas. Lietuvių „ramenas“, kaip pavadino [...]
Kai pavasaris vėl nuvilia savo oru, namuose vėsu ir norisi susišildyti, tam geriausiai tinka kokia [...]
Prisipažinsiu, kad niekada iki šiandien nebuvau valgiusi kuskuso. Nežinau, kodėl nebuvau susidomėjusi juo, nors šiaip [...]
Mėgstu naujų skonių paieškas. Pas tėvus per Velykas teko paragauti trumų aliejaus. Dar prieš tai [...]
Kai pirmą kartą ragavom saldžiąsias bulves prie kepsnio. Buvau girdėjusi ir mačiau instagram’e, kad daug [...]
Tomis dienomis, kai oras už lango tik vizualiai atrodo geras ir nešildo taip, kaip norėtųsi, [...]
Dievinu salotas: su mėsa, be mėsos, su daug daržovių ir gaivias. Prasidėjus pavasariui ir artėjant [...]
Šiandien labai užsinorėjau mėsos. Tos sultingos, tirpstančios burnoje. Žinot, kaip būna. Taigi, nusipirkom jautienos antrekotą [...]
Mėgstu kokybišką vištieną. Taip pat mėgstu prieš kepimą ją bent per naktį pamarinuoti ir suteikti [...]
Naminė pica tikrai nėra „rocket science“, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Aišku, jei neturit tikro [...]
šiandien gaminau keksiukus iš grikių miltų ir be papildomo cukraus. Turbūt iškart kyla klausimas – [...]