Vištienos mėsainis su brioche bandele

Labai norėjau mėsainio, bet „Biosaloj“ neradau maltos jautienos. Nereklamuoju ir neskatinu ten pirkti, bet galiu pasakyti, kad kol kas tai geriausias jautienos faršas, kurį galima parduotuvėse, o ne mėsinėse. Apie „Naturalia“ mėsą parašysiu kitame įraše, bet šįkart duoklė maltai vištienai ir šitam mėsainiui, kuris yra kitoks, gal jei norit, sveikesnis, bet tikrai ne prastesnis, jei po ranka neturit maltos jautienos. Mėsainis bus drėgnas, minkštas, jei neperkepsit. Mėsainį galima kombinuoti su mėgstamomis salotomis, daržovėmis. Šįkart dariau su raudono kopūsto salotomis ir brioche bandelėmis iš kepyklėlės. Pačios bandelės – tikrai nuostabios. Dar čia labai tiktų graikiško jogurto padažiukas su česnaku.

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~30 min.1-2

 

1-2 mėsainiams:

500 g maltos vištienos (tinka bet kokia kita malta mėsa, net ir dviems mėsainiams nesunaudojau visos mėsos. Vienam mėsainiui yra turbūt iki 100 g mėsos, gal šiek tiek daugiau),
mėgstamų mėsainių bandelių,
1 naminis kiaušinis, 1 v.š. kukurūzų miltų,
1 a.š. česnakinių pipirų,
žiupsnis druskos ir pipirų,
1 a. š. imbiero miltelių,
1 a. š. česnako granulių (galima naudot ir šviežią patarkuotą),
galima papildyti krapais ir svogūnų laiškais bei šviežiomis petražolėmis, bet neturėjau po ranka, manau tai dar labiau pagerintų skonį

Kopūsto salotoms: kelios saujos smulkinto raudono kopūsto, pusė raudono svogūno (neturėjau, bet jis čia labai tiktų), 1 mažiukas obuoliukas, šaukštas graikiško jogurto, keli šaukštai citrinos sulčių ir pipirai (reguliuokit pagal skonį), druskos irgi dėkit pagal skonį

1. Į mėsą dedam visus prieskonius, kiaušinį, gerai sumaišom. Dedam šaukštą kukurūzų miltų, išmaišom, kol nebelieka sausų, bet nereikia permaišyti ir dėti daug miltų, tada mėsainis bus minkštas. Įkaitinam keptuvę, kol pradeda rūkt dūmai, kad jau būtų gerai įkaitusi, pilam šiek tiek saulėgražų aliejaus arba dedam šaukštelį ghee sviesto (aš beveik visada kepu ant sviesto). Rankomis arba šaukštu formuojam norimo dydžio mėsainius. Dedam į įkaitusią keptuvę ir apkepam iš abiejų pusių kokias 5-6 minutes, priklausomai nuo dydžio. Kepam ant vidutinės ugnies ir žiūrim, kad nepridegtų, vis pavartant.
2. Kol kepa mėsainiai, galima pamultitaskint ir pasidaryti kopūstų salotų. Jei galit išnaudoti antrų rankų pagalbą, būtinai tą padarykit, bus greičiau 🙂 Kopūstą susmulkinti, šiek tiek tarp pirštų pagniaužyti, kad jie būtų šiek tiek minkštesni ir dėti į dubenį. Susmulkinti obuolį, sudėti į į kopūstus. Čia labai tiktų ir raudonas svogūnas, bet neturėjau jo. Jei turit tokį, galit susmulkinti ir jį. Atskirame indelyje sumaišyti padažiuką iš jogurto, citrinos sulčių, pipirų ir druskos. Ragaukit padažiuką ir žiūrėkit pagal save, kokio norit skonio, daugiau/mažiau rūgštelės. jei padažas labai tirštas, galima praskiesti keliais šaukštais vandens arba aliejaus. Kaip jau norisi labiau, jei bijot kalorijų, įpilkit šiek tiek vandens. Sumaišom padažiuką su kopūstu, jei skonis tinka patinka, super.
3. Brioche bandeles šiek tiek pakepinam orkaitėje (200 laipsnių, kaitinimas iš viršaus), kol apskrus. Galima tai padaryti ir keptuvėje įdėjus šiek tiek sviesto.
4. Sukomplektuojam mėsainius ir valgom. 🙂