Pavasariškos salotos su tunu

Dievinu salotas: su mėsa, be mėsos, su daug daržovių ir gaivias. Prasidėjus pavasariui ir artėjant vasarai norisi gaivesnio, lengvesnio maisto. Tam salotos puikiai tinka: greit sumetei daržoves, aplaistai citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir voila. Be to, fantazijos galimybės visiškai neribotos. Galbūt įkvėpsiu jus salotomis su tunu, kurias tikrai esate valgę, o galbūt jau senokai skanavote ir pamiršote. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~20 min.2

 

Dvejoms salotų porcijoms reikia:

2 mažų tuno skardinių (būna supakuota po tris),
4 kiaušinių (kiekvienai porcijai po du),
2 pomidorų,
trečdalis ilgavaisio agurko,
pusės nedidelio raudono svogūno,
kelios saujos špinatų ir lapinių salotų,
alyvuogių aliejaus,
druskos ir pipirų,
salotų prieskonių mišinio (vežėmės iš Rodo, bet jei jūs neturit nieko panašaus, nesvarbu, užteks druskos ir piprų)

1. Kiaušinius išvirti taip, kaip mėgstat juos valgyti.
2. Salotas nuplauti ir sumaišyti atskirai dubenyje.
3. Susmulkinti pomidorus, agurką, svogūną supjaustyti pailgomis juostelėmis ir dėti į salotas. Užspausti šiek tiek citrinos sulčių, aplaistyti alyvuogių aliejumi (bus keli šaukštai), pabarstyti turimų prieskonių ir gerai išmaišyti, kad salotos apsiveltų aliejumi ir prieskoniais.
4. Serviruoti į lėkštės uždedant tuno ir papjaustant kiaušinių. Viskas 🙂 Valgyti su orkaitėje kelias minutes paskrudinta čiabata arba kita mėgstama duona.