Tomis dienomis, kai oras už lango tik vizualiai atrodo geras ir nešildo taip, kaip norėtųsi, norisi kažko šilto, sotaus ir malonaus skrandžiui. Tuomet mėgstu išsivirti kokią nors sriubą. Labai mėgstu trintas sriubas, nes jos tirštos, skanios, pasotina ir sušildo skrandį. Yapč tokie dalykai naudingi turint jautrų skrandį. Čia kai prieš kelis metus turėjau su skrandžiu bėdų, draugė važiavo pas mane su trinta brokolių sriuba. Nuo tos dienos labai ją pamėgau ir kartas nuo karto išsivirdavau. Šitas receptas ne draugės, bet anksčiau gamintos sriubos versija su patobulinimu – kokosų pienu. Jis suteikia sriubai kremiškumo, nuostabaus skonio ir sodrumo. Pabandykit. 🙂
Gaminimo laikas Porcijos Sudėtingumas
~40 min. 2
Dvejiems dubenėliams sriubos reikia:
1 brokolio,
1 saldžios bulvės,
5-6 vidutinio dydžio pievagrybių,
1 kubelio ekologiško sultinio,
arbatinio šaukštelio ghee sviesto,
pusės skardinės (200 ml) ekologiško kokosų pieno,
šiek tiek citrinos sulčių,
druskos ir pipirų pagal skonį
1. Nuplaunam brokolį, nupjaustom šakeles ir dedam į puodą. Užpilam verdančiu vandeniu iš arbatinuko (taip darau, nes greičiau, nereikia laukti, kol užvirs).
2. Kol brokoliai verda, nuskutam saldžią bulvę, plonai supjaustom ir pakepinam keptuvėj ant ghee sviesto kokias 5 minutes, atidedam į šalį.
3. Susmulkinam svogūną, pievagrybius. Svogūną dedam į tą pačią keptuvę, kur kepė bulvė ir pakepinam, kol pagels. Kol svogūnas kepa į atskirą puodelį (250 ml) dedam sultinio kubelį ir užpylę verdančiu vandeniu išmaišom.
4. Dedam į keptuvę pievagrybius, pamaišom ir pakepinam minutę dvi. Įpilam pusę puodelio sultinio ir uždengiam keptuvę dangčiu.
5. Kai brokoliai išvirs (patikrint peiliu), nupilti vandenį. Aš neviriau jų labai ilgai, nes dar po to reikės juos šiek tiek virti, o galų gale vis tiek bus viskas sublenderiuota, tad nebūtina virti labai ilgai.
6. Kai pievagrybiai apkeps su svogūnais, dėti juos ant brokolių į puodą, dėti pakepintą bulvę, supilti likusį sultinį ir pilti pusę skardinės kokosų pieno. Uždengti dangčiu ir virti virti, kol šiek tiek skysčio nugaruos. Kai pradės tirštėti (apie 7-10 min, dažnai nežiūriu į laiką, jis labiau orientacinis), pasiimkit trintuvą ir trinkit sriubą. Ilgai ir nuobodžiai, kol viskas pradės jungtis į vientisą masę. Jei per tiršta, galima įpilti šiek tiek vandens arba kokosų pieno. Ir viską ragaukit. Jei trūksta druskos, pipirų, dasidėkit. Finalinis mostas: šiek tiek citrinos sulčių.
Na, o konsistencija priklauso nuo Jūsų. Ir kai jau pasieksit norimą tirštumą (man patinka tirštesnė), dar šiek tiek pašildykit ir serviruokit su duoniuku ant viršaus. Valgykit su mėgstama duona. Skanaus 🙂
*Jei valgysit likutį kitą dieną arba vakare, sriuba bus dar sutirštėjusi. Šildant galima įpilti vandens pagal poreikį.