Pagerinta bananų duona su kokosų drožlėmis

Net nebereikia ir sakyti, kas yra bananų duona, nes tikiu, kad tokį dalyką tikrai esat kepę. Šiandien pristatau šiek tiek patobulintą bananų duoną – su karamelizuotu cukrumi ir kokosų drožlėmis ant viršaus. Skamba labai mandrai, bet iš tiesų tai čia viskas labai paprasta. Tobulumas slypi paprastume. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~1 val. 1 pyragas

 

viena pailga arba apvali bananų duona:

2 kiaušiniai
2 bananai
250 g speltos miltų
5 v.š. kokosų aliejaus
3v.š. skysto medaus
šiek tiek pieno (naudojau migdolų)
kokosų drožlių ir rudojo cukraus finaliniam pabarstymui
cinamonas, kepimo milteliai, malta vanilė

1.Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių.
2.Medų išplakti su kiaušiniais iki vientisos masės, pilti aliejų, šiek tiek pieno.
3.Atskirai miltus sumaišyti su cinamonu, vanile ir kepimo milteliais.
4.Kiaušinių masę pilti į miltus, išmaišyti, kol nebeliks sausų miltų, bet nereikia permaišyti, tešla bus skystoka, panaši į blynų tešlą.
5.Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą formą, supjaustyti bananus, pabarstyti kokoso drožlių, rudojo cukraus ir dedam į pečių. Kepti apie 50 minučių, kol pyragas gražiai paruduos, šiek tiek pakils, cukrus karamelizuosis su kokoso drožlėmis ir sujungs visą į puikią harmoniją, kurią bus galima valgyti prie kavos, arbatos ar su stikline pieno. Skanaus 🙂
*jei nenorit papildomo cukraus ant viršaus, galit nedėt, bet man tai šitas reikalas labai pagerina skonį. Be to, gali pritrūkti šiek tiek saldumo, tai jei nuspręsit daryti be cukraus plutelės, tai tada eigoje dėkit daugiau medaus ar kokio sirupo.