Morkų pyragas be glitimo (beveik veganiškas)

Nesu alergiška pieno produktams ar glitimui, bet nusprendžiau iškepti ir pyragą be glitimo. Pažiūrėta Beatos virtuvės laida irgi įkvėpė pabandyti kažką naujo ir kitokio. Tai štai mano morkų pyrago improvizacija: nesudėtinga, daug laiko neužims, jei turėsit pagalbininką sous-chef 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~1 val. 1 pyragas

 

vienas apvalus pyragas:

3-4 vidutinio dydžio morkos
3 kiaušiniai (geriausia naminius naudoti jei turit)
3 dideli šaukštai medaus (galima keisti ruduoju cukrumi ar sirupu)
250 g migdolų miltų
50-60 ml saulėgražų aliejaus
1 arbatinis š. kepimo miltelių
Kelios saujos graikinių riešutų (reikėtų prieš kepimą juos pamirkyti kokį pusvalandį)

1. Morkas sutarkuoti smulkesne tarka.
2. Medų ir aliejų išplakti mikseriu iki vientisos masės. Aš naudojau poskystį medų bet jei jūsų neskystas, šiek tiek pašildykit vandens vonelėje.
3. Po vieną sudėti kiaušinius ir kiekvieną įdėjus gerai išplakti. Į šią masę dėti morkas, išmaišyti. Sudėti riešutus, išmaišyti, pamažu dalimis supilti miltus ir išmaišyti.
4. Supilti masę į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių kol gražiai apkeps, o įkišus dantų krapštuką į vidurį, jis bus sausas. Ištraukus pyragą palikti atvėsti, nes kątik iškepęs jis dar minkštas ir trapus, todėl turi sutvirtėti. Aš aišku tiek kantrybės neturiu ir puolu fotkint 🙂