Keksas su avietėmis

Paskutinės avietės, paskutiniai dar paskutinius vasaros trupinius surenkantys pyragai. Šis keksas – minkštas minkštas, su avietiniu viršumi. Kitą sykį dėčiau dar vieną sluoksnį aviečių arba kepčiau trumpiau (o gal šiek tiek miltų mažiau), nes keksas gavosi šiek tiek per sausas, bet prie kavos suėjo puikiai. Sueitų ir su kokiu migdolų pienu. Labai maloni aviečių rūgštelė pridėjo puikaus poskonio. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~1 val. 1 pailgas pyragas

 

vienas pailgas keksas:

Daug daug aviečių (geriausia jei jos šlapios, sultingos ir turinčios sunkos)
~250-300 g kukurūzų miltų
2 kiaušiniai
3 v.š. medaus
~50-70 ml kokosų aliejaus
šiek tiek kefyro arba pieno
kokoso drožlės, kepimo milteliai
galima ant viršaus ir rudojo cukraus pabarstyti prieš dedant į orkaitę (nebūtina)

1. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių.
2. Kiaušinius išplakti su medumi, pilti aliejų, šlakelį pieno/kefyro, kad skystesnė tešla būtų.
3. Miltus atskirai sumaišyti su kepimo milteliais. Tešlą pilti į miltus, pamaišyti, kol neliks sausų gabaliukų, pilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau pailgą nedidelę, tešlos nebuvo daug). Ant viršaus dėti daug daug aviečių, kol tešlos nebesimatys, pabarstyti kokoso drožlių, galima ir cukraus šiek tiek, bet nebūtina. Kepti apie 45-50 min, kol pakils, gražiai apkeps ir iškeps. O įkištas dantų krapštukas išliks sausas. 🙂 Skanaus!

*Kadangi galutinis rezultatas yra keksas, jis tikrai KEKSAS, ne itin šlapias, todėl tešlą galima maišyti su avietėmis, kad būtų daugiau drėgmės, jei mėgstate šlapesnius kepinius, arba dėti aviečių keliais sluoksniais jau pačioje kepimo formoje, arba šiek tiek sumažinti miltų kiekį, nes kukurūzų miltai turi savybę sugerti skystį. 🙂