Omletas arba itališka Frittata

Dar vienas variantas visiems vegetarams (bet taip pat ir mėsėdžiams). Šitas patiekalas yra visiškai universalus, nes tinka tiek pusryčiams, tiek pietums. Pasiruošus tokį vakare, galima valgyti ir vakarienei, o kitą dieną pusryčiams. Puiku, tiesa? Pagaminimas irgi nėra „rocket science“. Ingredientai labai paprasti, o receptą galima visaip modifikuoti pagal skonį. Čia dominuoja kiaušiniai, varškė, špinatai, svogūnų laiškai ir saulėje džiovinti pomidorai, tad tikrai neprašausite pro šalį pasirinkdami tokį patiekalą sekmadieniniams pusryčiams, o likutį galėsite neštis dėžutėje į darbą. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~1 val. 4-5

 

Viena kvadratinė frittata:

5-6 kiaušiniai,
200 g špinatų,
pakelis liesos arba pusriebės varškės,
saulėje džiovinti pomidorai (dėkite pagal skonį, prieš dedant reikia pasmulkinti),
laiškiniai svogūnai,
kelios česnako skiltelės,
vienas nedidelis svogūnas,
tarkuotas Džiugo sūris arba kitas mėgstamas fermentinis sūris ant viršaus pabarstymui,
pipirai ir druska pagal skonį.

1. Kiaušinius išplakti su pipirais ir druska. Dėti varškę, saulėje džiovintus pomidorus, smulkintą laiškinį svogūną ir viską gerai išmaišyti.
2. Keptuvėje ant sviesto arba aliejaus pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką, kol gražiai pagels.
3. Nuplauti špinatus ir šiek tiek nuspausti, kad būtų mažiau vandens. Dėti į keptuvę ir uždengti dangčiu, kad jie pasigarintų ir suminkštėtų bei susijungtų su svogūnu ir česnaku. Jei bus per mažai skysčio, galima įpilti šiek tiek vandens.
4. Kai špinatai suminkštės, dėti viską į kiaušinių ir varškės masę, viską išmaišyti ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Pabarstyti ant viršaus mėgstamo sūrio ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.
Galima į visą šitą masę dėti ir šoninės, kokių kitų daržovių. Dėl tokių improvizacijų šita Frittata yra tikrai universalus patiekalas. Pažadu, kad patiks visiems. 🙂