Tradiciniai varškėčiai

Tikriausiai visi prisimename tuos rytus vaikystėje, kai mama kepdavo auksaspalvius purius varškėčius. Suaugę kepame sau tokius pat, o gal ateityje kepsime ir vaikams. Tarsi tradicinis receptas perduodamas iš kartos į kartą. Geriausia tai, kad jie negali nepavykti, o dar geriau tai, kad pagaminti labai nesunku, prireiks tik kelių ingredientų ir bus galima mėgautis lėtais sekmadienio pusryčiais. Nors kartais toks variantas tinka net ir pietums, jei šaldytuve pasikorusi pelė, o gaminti tingisi. Aš gaminu varškėčius tiek su liesa, tiek su pusriebe varške, abiem atvejais išeina puikiai. Taigi, jei dar nežinote šio puikaus recepto, skubu pasidalinti. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~20 min. 5-6 varškėčiai

 

Varškėčiams reikia:

1 pakelio liesos varškės,
1 kiaušinio,
2-3 šaukštų speltos miltų (galima dėti ir paprastus, o kiekį žiūrėti pagal konsistenciją, tešla turi būti tirštesnė)
Pagardinimui: mėgstama uogienė ir graikiškas jogurtas

*Iš tokio kiekio išeina 5-6 varškėčiai vienam žmogui, jei valgytojų bus daugiau, dvigubinkite kiekį.
*Aš papildomai tešlos nesaldinu, nes valgau su graikišku jogurtu ir šaukštu uogienės, bet jei jūs norit, galit į varškę dėti ir cukraus.

Gaminimas labai paprastas:
Sutrinam varškę su kiaušiniu iki vientisos masės, dedam miltų, išmaišom ir dedam po šaukštą į keptuvę suformuodami nedidelius plonus blynelius. Keptuvė turi būti ant vidutinės ugnies, galima kepti ant aliejaus, ghee sviesto arba kokosų aliejaus. Aš naudojau ghee. Valgyti galima su graikišku jogurtu vietoje grietinės, nes jo tirštumas lygiai toks pat, o kalorijų ir baltymų daugiau. 🙂 Skanių pusryčių!