Greitas bananų ir meduolių tortas

Dar vienas greitų pyragų/tortų klasika tapęs pyragas, kurį pagaminsite greitai, o valgyti bus nepaprastai skanu prie kavos. Jis nėra per saldus, be to galima modifikuoti: vietoje bananų dėti kitokius vaisius ar net uogas. Sakyčiau labai puikiai tiktų ir persikai (konservuoti arba gerai prinokę) arba braškės, kai vasarą jų pilni daržai. Taip kad fantazijai tikrai vietos yra. O čia mano variantas, kuriam visada naudoju graikišką jogurtą.

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~20 min.+kelios valandos 6-8

 

vienam pyragui reikia:

Dviejų pakelių meduolių (vienas 400 g o kitas 250, jei gerai pamenu. Vieni buvo kokosiniai, kiti vaniliniai, galima rinktis šokoladinius arba kitokius, kokius mėgstat)
3 indelių graikiško jogurto (po 400 g, naudojau Amforos)
kelių bananų (3-4 didesnių)
Espresso kavos puodelio (jau atvėsusios) (jei neturit galimybės pasidaryti tokios kavos, tuomet pasidarykite nedidelį puodelį mėgstamos kavos ir jį atvėsinkite)
2 v.š. rudojo cukraus į jogurto kremą

1. Meduolius trupinam į apvalią ar kokią turim formą. Būtų gerai didesnė apvali arba stačiakampė. Trupinam pirmą sluoksnį, gabaliukai gali būti didesni. Pagrindas turi būti tankesnis kad pyragas būtų stabilesnis.
2. Jogurtą geriausia symaišyti viename inde, kad būtų patogiau pilti. Aš plaku mikseriu, kad jis būtų šiek tiek skystesnis. Galima papildomai pasaldinti sirupu arba cukrumi. Aš plaku su cukrumi ir dar įpilu kavos, kad būtų malonaus kavos poskonio ir tada išplaku iki vientisos masės. 
3. Pilam jogurtą ant meduolių, atsargiai šaukštu išlyginam, jei šiek tiek maišosi su meduoliais, nieko baisaus. Svarbu kad būtų tolygus sluoksnis.
4. Tada pjaustom bananus, paskirstom tolygiai gabaliukais kaip jau norisi. Tada vėl trupinam meduolius, pilam jogurtą ir pjaustom bananus. Paskutinis sluoksnis –meduoliai. Čia pas mane gavosi 3 sluoksniai meduolių. Tada švelniai paspaudžiam rankomis arba mentele torto viršų, kad šiek tiek susislėgtų. Na ir tada palaikom šaldytuve kelias valandas. Ir skanaujam su kava. 🙂 Draugas sakė, kad kitą dieną jis netgi dar skanesnis, nes visi skoniai dar labiau persigeria per meduolius. Taigi, galima jį pasidaryti iš vakaro ir palikti šaldytuve per naktį, bet užtenka ir kelių valandų, jei visos nakties neturite. 🙂