Baklažano užtepėlė

Gulėjo vargšas baklažanas šaldytuve, tad padariau iš jo užtepėlę. Greitas variantas užkandžiui ant paskrudintos čiabatos (kaip nuotraukoje). Labai tiktų ir pusryčiams ant skrudintos duonos ar duonos su grūdais. Gal vaizdo labai fotogeniško ir nėra, bet skonis puikus! Vyrui irgi patiko. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~30 min.1 nedidelis stiklainėlis

 

nedideliam stiklainėliui užtepėlės reikia:

1 baklažano,
saujos mirkytų graikinių riešutų,
pusė paprikos,
pomidoras,
kelios skiltelės česnako,
svogūnas,
pipirai druska.
Labai tiktų ir saulėje džiovinti pomidorai. 🙂

1. Baklažaną supjaustyti, pabarstyti druska ir palikti 10-15min kad ištrauktų kartumą. Riešutus irgi pamerkit kol ruošit kitus produktus.
2. Svogūną ir česnaką smulkinam ir pakepinam ant aliejaus arba ghee sviesto.
3. Pabuvusį baklažaną nuplaunam kad nebūtų tos druskos, pjaustom kubeliais, aplaistom keliais šaukštais saulėgrąžų aliejaus ir atskiroj keptuvėj pakepinam, kol suminkštės, atidedam į dubenėlį.
4. Papriką ir pomidorą smulkinam, kepinam kartu su svogūnu kol šiek tiek suminkštės. Viską dedam į blenderį ir blendinam iki vientisumo ir norimos konsistencijos, negailim pipirų ir druskos. Ragaujam ir jei reikia dedam pagal skonį.
Jei sutirštėja, įpilam šiek tiek vandens. Valgom su čiabata, trapučiais, rugine duona ar kuo mėgstat. Kas liko dedam į stiklainį ir šaldytuvą. Suvalgom per kelias dienas 😊 galima dar pagardinti ir saulėje džiovintais pomidorais, sūriu ir dar kokiais kitais dalykais. Manau, čia galimybės neribotos. 🙂