Lengvas bananų pyragas

Man labai patinka kepiniai, kurie neužima daug laiko ir nereikalauja kosminių pastangų bei kažkokių mandrų ingredientų. Taip, sutinku, kad kartais norisi iškepti kokį prabangų (kaloringą) tortą kokia nors proga. Bet kai nėra progos, galima iškepti ką nors paprastesnio, bet taip pat skanaus ir kas labai tiks prie kavos ar arbatos. Tai štai: lengvas, purus ir labai skanus bananų pyragas. 

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~1 val.Daug gabalėlių

 

vienam pyragui reikia:

200 g sviesto
3 nemažų taškuotų ir gerai prinokusių bananų (labai tinka tie bananai, kurie jau labai ant ribos ir prašyte prašosi suvalgomi)
3 šaukštai skysto medaus
4 kiaušiniai
250 g speltos miltų
Šaukštelis kepimo miltelių
*Galima gardinti ir riešutais, cinamonu.

1. Sviestą iškart ištirpdyti puode ant nedidelės ugnies ir palikti pravėsti.
2. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius gerai išmaišyti su medumi (galima keisti ruduoju cukrumi ar agavų sirupu ar kokiu kitu mėgstamu sirupu).
3. Sutrinti bananus ir sumaišyti su trynių mase. Miltus atskirai sumaišyti su kepimo milteliais. Supilti dalį miltų į bananų masę ir išmaišyti. Supilti atvėsintą sviestą ir likusius miltus ir vėl išmaišyti.
4. Baltymus išplakti iki standžių baltų putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Svarbu nepermaišyti, kad pyragas gražiai pakiltų. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Pilti į kepimo formą ir kepti jau įkaitusioje orkaitėje (190 laipsnių) apie 30–40 minučių. Kadangi kepiau nemažoje formoje, iškepė greitai.
Man patinka speltos miltai, nes suteikia kepiniams kitokio poskonio ir tekstūros. Gal ir sveikiau nei kvietiniai. Beje, svarbu neperkepti, kad nebūtų sausas, man patinka šiek tiek šlapesnis. Stebėkit pagal orkaitę. Pyragas labai tinka prie arbatos ar kavos. 🙂