Vištiena su vytintu kumpiu, įdaryta špinatais ir rikota

Taigi, nusiperki tą pačią neįdomią vištieną ir galvoji, ką su ja padaryti. Atsibodo tiesiog pakepta vištiena su salotomis. Nesakau, kad tai blogas variantas, bet norėjau paprastą mėsą pakelti į šiek tiek kitą lygį. Įdarytos vištienos receptų pilnas googl’as. Kadangi pastaruoju metu žiūrinėjau šefo Ramzio receptus, jis buvo didžiausias šio recepto įkvėpėjas. Pagal jo receptą nėra špinatų, yra kitokie  mandresni prieskoniai (šalavijas atrodo), bet tuo metu neturėjau nieko panašaus po ranka, tad nusprendžiau pagaminti šiek tiek kitaip. Rezultatas tikrai nenuvylė ir liko labai gerai įvertintas kito valgytojo. Pagaminti nėra sunku. Tik labai gerai turėti karščiui atsparią keptuvę, kurią galima dėti į orkaitę, tuomet procesas daug greitesnis ir indų plauti mažiau reikia. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~30 min. 1-2

 

1-2 porcijoms:

vienos didesnės vištienos krūtinėlės arba dviejų mažesnių (didesnę krūtinėlę lengviau įdaryti ir apvynioti kumpiu),
1-2 v.š. rikotos,
sauja tarkuoto kietojo sūrio (arba fermentinio, koks jau labiau patinka),
skiltelė česnako,
kelios saujos špinatų,
100 g vytinto kumpio (parma arba serrano),
ghee sviesto kepimui,
pipirų

1. Česnaką nulupti, sutarkuoti. Špinatus nuplauti ir nugręžti vandenį. Keptuvėje įkaitinti gabaliuką ghee sviesto ir pakepinti česnaką, kol pasklis kvapas, dėti špinatus ir uždengti dangčiu, kad sukeptų. Paskui palikti pravėsti.
2. Krūtinėles įpjauti, bet ne iki galo (kitaip tariant, padaryti „drugelį“), pabarstyti pipirais iš abiejų pusių. Galima šiek tiek švelniai pamušti plaktuku mėsą, bet labai daug nereikia, nes tada gali suplyšti ir bus sunku įdėti įdarą.
3. Patarkuoti sūrio, sumaišyti su rikota, pravėsusiais špinatais. Dėti įdarą ant krūtinėlių, užkloti ir švelniai paspausti, kad įdaras nekristų. Kumpiu atsargiai ir su meile apvynioti krūtinėles. Nebūtina idealiai apvynioti, kad jau ten niekas nekristų, koks kumpio kraštas gali ir neprisitvirtinti, bet čia svarbu, kad prilaikytų įdarą. Įkaitinti tą pačią keptuvę, kurioje kepė špinatai ir dėti krūtinėlės. Pakepinti iš abiejų pusių, kol kumpis gražiai apkeps. Atsargiai vartyti, kad kumpis nekristų ir įdaras nepradėtų bėgti laukan. Krūtinėlių kepimas keptuvėje trunka kokias 5 minutes.
4. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir dėti ten keptuvę su mėsa. Kepti dar apie 10 minučių. Jei keptuvė netinkama dėti į orkaitę, krūtinėles galima perkelti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir taip pat kepti apie 10 minučių. Skanaus. 🙂