Vištiena su tahini padažu ir ryžiais

Šio patiekalo istorija tokia, kad norėjau kažkaip kitaip paruošti vištieną. Geriausios idėjos dažniausiai ateina, kai mažiausiai suki galvą, bent jau man taip būna. Kai tiesiog eini į parduotuvę pirkti vištienos ir sugalvoji, kad reikia padaryti tahini padažą. Originali idėja buvo su riešutų sviestu, bet neturėjau jo po ranka, tad padariau iš to, ką turėjau. Visas vargas padaryti padažą, kad jis sutirštėtų. Šiek tiek primena tuos azijietiškus patiekalus su visokiais saldžiarūgščiais padažais, kuriuose pilna krakmolo, o čia nei miltų, nei krakmolo. Padažas labai geros konsistencijos. Visą patiekalą galima pildyti ir kitokiom daržovėm, bet aš naudojau šaldytuvo turinį, tad tik paprika. 😀 Bet šiaip tiktų bet kas. Improvizuokit. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~40 min.2

 

dviems porcijoms reikia:

500 g vištienos,
kelių šaukštų mėgstamų ryžių,
pusės didesnio svogūno arba vieno mažesnio,
poros skiltelių česnako,
kubelio ekologiško vištienos sultinio,
pusės paprikos,
2 v. š. sojos padažo (su sumažintu druskos kiekiu, buteliukas žaliu dangteliu),
1 v. š. tahini pastos (naudojau ekologišką),
1 a. š. malto imbiero,
1 v. š. medaus,
pusės žaliosios citrinos sulčių

Vištienos marinatas (pasiruošti dieną prieš)

Mėgstu vištieną pamarinuoti iš anksto dieną prieš, dažniausiai vakarop, kad kitą dieną ji jau būtų pasiruošusi kepimui. Naudoju paprastus prieskonius: česnakinius pipirus, kario prieskonius, raudonėlį, kalendrą. Šiek tiek citrinos sulčių ir porą šaukštų ekologiško saulėgrąžų aliejaus. Viską sumaišau dubenyje, gerai uždengiu folija apsukdama kraštus ir palieku šaldytuve. Labai paprastai, bet labai skanu. Minkšta būna mėsa ir sultinga, svarbu neperkepti, jei kepat krūtinėlę. 🙂

1. Jei vištienos nemarinuosit, nes neturit laiko ar tiesiog tingit, tai tiesiog paprieskoniuokit ją tais pačiais marinato prieskoniais ir kepkit ant ghee sviesto arba aliejaus. Reikia tiesiog apkepti vištieną iš abiejų pusių kol gražiai parus, apie 5 minutes ir tada atidėti ją į šalį.
2. Susmulkinti česnaką, svogūną ir papriką. Puode įkaitinti ghee sviesto gabaliuką ir dėti ten česnaką su svogūnu, pakepti, kol pagels ir sudėti papriką. Pamaišyti ir stebėti, kad nedegtų.
3. Didesniame puodelyje sutrupinti sultinio kubelį ir užpilti verdančiu vandeniu iš arbatinuko ir išmaišyti, taip bus greičiau. 🙂 Supilti pusę sultinio į puodą, kur kepa paprika su draugeliais, šiek tiek pakepti, kol pradės sultinys garuoti.
4. Dėti šaukštą tahini pastos, įpilti porą šaukštų sojos padažo, įberti imbiero ir žaliosios citrinos sulčių. Galima ją ir visą naudoti, bus dar daugiau skonio. Viską maišyti maišyti, kol šiek tiek sutirštės.
5. Dėti šaukštą medaus, supilti likusį sultinį ir vėl viską maišyti maišyti, kol padažas sutrštės, susijungs visi skoniai. Ir ragaukit. Jis bus saldus, švelniai aštrus ir šiek tiek rūgštus. Modifikuokit skonį pagal save. Jei norisi daugiau aštrumo, galima dėti čili paprikos. Jei norisi gaivumo, išspausti dar citrinos sulčių. Galima net ir kokiais riešutais papildyti. Pafantazuokit. 🙂
6. Jau kai padažas skonio prasme jums tinka ir patinka, dėkit ten vištieną ir išmaišykit, kad ji dar pavirtų tame padaže. Viską reikia daryti ant nedidelės ugnies. Na ir kol viskas verda, galima išvirti ryžius arba ramen makaronus.
7. Patiekti papuošiant šviežiais bazilikais ir laimo skiltele 🙂