Visas skonis kartais būna paprastume: makaronai su pomidorų padažu ir kumpiu

Švaistyti negalima, valgyti. O kur kablelį dėtumėt jūs? Po švaistyti ar po negalima? Pagalvokit. Vis kartoju, kad nemėgstu išmesti šaldytuvo turinio. Tikrai nemėgstu švaistyti maisto, todėl stengiuosi sunaudoti kiek įmanoma daugiau visokių užsistovėjusių ar tiesiog nuo vakar likusių maisto produktų. Šįkart svarbiausia buvo pabaigti pomidorų padažą likusį nuo picos (jo receptą irgi parašysiu). Šitas derinys yra visiškai paprastas, nieko mandro, bet skonis – puikus. Mano tikslas paraginti ir jus nešvaistyti maisto. Tikiu, kad vienaip ar kitaip galima sunaudoti šaldytuve esančius produktus, tiesiog reikia trupučio fantazijos. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~20 min.1

 

Makaronams su kumpiu reikia:

~150-200 g kaspinėlių makaronų (tinka bet kokie jūsų mėgstamiausi),
pomidorų padažo su bazilikais,
smulkintų svogūno laiškų,
50 g vytinto kumpio,
šiek tiek pieno,
druskos pipirų pagal skonį (dėjau tik pipirų, nes sūrumo buvo nuo kumpio),
šiek tiek tarkuoto „Džiugo“ sūrio,
šviežių bazilikų

Pomidorų padažas: 3–4 gerai prinokę pomidorai, kelios saujos šviežio baziliko, pora šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 skiltelės česnako, šiek tiek druskos ir pipirų. Viską sublenderiuojam iki tirštesnės konsistencijos ir naudojam. Geriausia suvalgyti per 2–3 dienas. Vis tiek švieži dalykai ilgai negali stovėti 🙂

1. Makaronus išvirti kaip nurodyta ant pakuotės. Aš visada užverdu vandenį arbatinyje ir užpilu makaronus, taip greičiau, ir verdu al dente. 
2. Kol makaronai verda, susmulkinti kumpį, svogūno laiškus, patarkuoti dubenėlyje sūrio kiek jau norisi.
3. Kai makaronai išvirs, nupilti vandenį, įpilti šlakelį pieno, dėti kelis šaukštus padažo, išmaišyti, pakaitinti kokią minutę, vis stebint ir pamaišant. Sudėti svogūno laiškus, kumpį, baziliką, pabarstyti pipirų, išmaišyti, prieš valgant pabarstyti sūriu ir viskas, galima skanauti. 🙂