Veganiški pusryčiai: chia pudingas

Tikriausiai populiariausias instagram’o pusryčių maistas – chia sėklų pudingas. Ir tikriausiai visiems veganams labai patinkantis dalykas. Man irgi tai yra kažkas tokio. Ypač jei gardini šviežiomis uogomis, vaisiais, riešutais, ar klevų sirupu. Pastarasis labai labai tinka ruošiant chia pudingą su kokosų pienu. Kažkada nuo troškinio liko pusė skardinės to tikro riebaus kokosų pieno, tai tooooks tobulas pudingas su juo išeina! Pateiksiu chia pudingo pagrindo receptą. Visi pagardai ir papildymai – jūsų fantazija.

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~5 min + 12 val.1

 

Vienam chia sėklų pudingui reikia:

2 v. š. chia sėklų,
2 v.š. avižinių dribsnių,
mėgstamo pieno (naudojau kokosų pieną iš skardinės, kurio liko nuo troškinio),
kelių mango skiltelių,
banano,
klevų sirupo

1. Kelis šaukštus chia sėklų ir avižinių dribsnių įdėkit į užsukamą stiklainėlį, užpilkite mėgstamu pienu (veganišku – kokosų, migdolų, avižų arba paprastu pienu, iš bėdos jei nei vieno nėra galima ir vandeniu), išmaišykit ir padėkit į šaldytuvą.
2. Po kokios valandos ateikit ir pamaišykit, kad sėklos tolygiai išbrinktų. Jei matote, kad masė per tiršta, galit įpilti dar šiek tiek pieno. Ir viskas, palikit nakčiai. Ryte dėkit ant jo ką tik norit: uogas, vaisius, riešutus, riešutų sviestą ar klevų sirupą, labai beje tinka čia. 🙂