Varškės užtepėlė pusryčiams: skanu, sveika ir greita

Kai lauke karšta valgyti nelabai norisi, bet reikia. Tad geriausia rinktis lengvą maistą. Lengvas maistas gali būti ir sotus, ir skanus, ir greitai paruošiamas. Šitą užtepėlę pasidarysit per 15 minučių, o valgyti galėsit visą savaitę. Priklausomai nuo to, kiek daug vienu kartu suvalgysit 🙂 Tepti galima ant bet ko: skrudintos duonos, duonos su grūdais, trapučio ar paskrudinto prancūziško batono. Ant užtepėlės galima dėti bet ką: avokadą, kumpį, ridikėlius, lašišą ar valgyti ją tiesiog užteptą ant duonos. Labai skanu 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~10 min.Nedidelis dubenėlis

 

Vienam dubenėliui užtepėlės:

~250 g liesos varškės,
3 v. š. graikiško jogurto (naudojau „Amfora“),
kelių šviežio baziliko lapelių,
sauja smulkinto laiškinio svogūno,
saujos krapų,
pipirų druskos pagal skonį,
2 v.š. alyvuogių aliejaus dėl tekstūros,
skiltelės česnako

Visus ingredientus dėti  į blenderį ir trinti iki vientisos masės. Iš pradžių ji gali būti per tiršta, bet nieko baisaus, galima dar šlakelį aliejaus įpilti, pastumdyti su peiliu, kad greičiau susitrintų. Dar galima ir vos vos vandens, kad būtų daugiau skysčio. Galima naudoti tą šlapesnę varškę, nes ji turi daugiau drėgmės, maniškė buvo biri. Bet rezultatas gaunasi puikus. Užtepėlę dedam į užsukamą indelį arba tiesiog į dubenėlį ir apvyniojam su bičių vaško drobele. 🙂