Varškės apkepas su morkom – be manų kruopų!

Dažniausiai visi apkepai kepami su manais ar miltais, daug cukraus ir pan. Nematau priežasties nepaimprovizuoti ir padaryti ką nors visai kitokio. Prisipažinsiu, gūglinau frazę ,,varškės apkepas su morkom“, bet nesiskolinau nei vieno recepto, tiesiog pasiklioviau intuicija ir pasiskolinus tik patį principą iškepiau visiškai tobulą apkepą ir keksiukus keksiukų formoje. Pripažinkit, pasižiūrėję į keksiukų nuotrauką juk nepasakytumėt, kad ten nėra daug kalorijų ir kad pagrindinį vaidmenį atlieka morkos?

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~1 val.1 apvalus apkepas

 

vienam apkepui reikia:

~450 g liesos varškės
6-7 nedidelės morkos
4 v.š. miltų
3 kiaušiniai
2 v.š. rudojo cukraus (galima keisti medumi, arba visai nedėti)
1 a.š. kepimo miltelių
Apkepas išeina minkštas, sodrus, drėgnas ir morkų beveik ir nesijaučia. 🙂 
Taip pat galima gardinti razinomis, spanguolėmis, mėgstamais riešutais ar džiovintais vaisiais. Apkepą galima valgyti su natūraliu jogurtu arba uogiene. Nebijokit eksperimentuoti su skirtingais skoniais.

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
2. Morkas nulupti ir sutarkuoti smulkesne nei burokine tarka. Morkos turi būti smulkios. Galbūt galima ir su blenderiu pablenderiuoti, bus greičiau. Vienintelis ilgesnis darbas gaminimo procese – morkų tarkavimas.
3. Kiaušinius išplakti su cukrumi.
4. Varškę sumaišyti su morkomis, įberti kepimo miltelių, supilti kiaušinius ir suberti miltus. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į apvalią formą ar keksiukų formeles, kaip jau jum patinka.
5. Kepti apkepą apie 45-50 min, kol gražiai paruduos ir pakils. ištraukus iš pečiaus truputį palaukit, kol atvės ir truputį sutvirtės, žinau, išlaukti tas kelias minutes labai labai sunku. Tikriausiai skanus būtų ir kitą dieną.