Varškės apkepą tikrai galima iškepti be manų kruopų. Aišku, tradicinis variantas irgi puikus, bet kai namuose neturi tokių kruopų, nes jų tiesiog nevartoji, negi specialiai dėl apkepo pirksi? 😀 Tai štai: apkepas iš varškės, poros šaukštų miltų ir kiaušinių. Cukraus papildomai nedėjau, nes valgau su klevų sirupu arba graikišku jogurtu ir uogiene, tad saldumo būna iš jos. Jei mėgstat saldžiau, žinoma, galima dėti ir cukraus į varškę. Apibrendrinus: vienas didelis varškėtis, kuris tiks tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O pusryčiams galima pašildyti su sviestu keptuvėje. Niam.
Gaminimo laikas Porcijos Sudėtingumas
~60 min. 4-5
Vienam apvaliam apkepui reikia:
500 g pusriebės varškės,
4 kiaušinių,
2 v. š. viso grūdos speltos miltų (galima naudoti kokius turite),
2-3 šaukštai geriamo graikiško jogurto
*cukraus papildomai nedėjau tad maišant varškę ir trynius galima įdėti kelis šaukštus cukraus, pagal poreikį
1. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius dėti į varškę, sutrinti ir sumaišyti šaukštu. Galima dėti ir cukraus pagal poreikį. Įmaišyti porą šaukštų miltų. Jei masė tirštoka, galima dėti šiek tiek jogurto. Jei neturit po ranka, tai ir nereikia. 🙂
2. Baltymus išplakti iki standžių putų.
3. Atsargiai įmaišyti baltymus į varškę, per daug nepermaišyti, kad būtų daug oro ir apkepas gražiai pakiltų ir būtų purus. Dėti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 190 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 45 minutes, kol viršus gražiai apskrus. Valgyti kai šiek tiek pravės. Su bet kuo: grietine, jogurtu, uogom, klevų sirupu. Viskas, kas jum patinka, tinka 🙂