Šalta, gaivi ir labai skani pomidorų sriuba – gaspačio

Pirmas mano šaltsriubės – gaspačio bandymas pavyko. Iki dabar niekad negaminau ir net nebuvau ragavusi. Pasiskaičiau, kaip ten ką daryti ir voila. tikrai labai paprasta. Pomidorų odelės galima net nelupti, jei tingisi ilgai krapšytis, tai čia toks mano turbo variantas. Vienuose google platybėse rastuose receptuose odelę nulupa, kitur – tiesiog blendina viską kartu. Tai aš taip ir padariau. Aišku, jei norisi švelnesnės tekstūros, galima ir pomidorus, ir papriką, ir agurką nulupti. Rinktis jums, kokios labiau norite. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
30 min. +2-3 val. laikymui šaldytuve4

 

4 gaspačio porcijoms:

3 didelių sultingų pomidorų (sunaudojau likutį pomidorų pastos, tad jei jos neturite, dėkite dar kokius 4 didelius pomidorus, kuo daugiau pomidorų, tuo geriau)
skiltelės česnako,
1 nedidelio raudono svogūno,
2 nedidelių agurkų,
1 paprikos,
3 v.š. alyvuogių aliejaus,
šlakelis citrinos sulčių (derinkit pagal skonį, kiek norisi tos rūgštelės),
pipirai ir druska pagal skonį 

1. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką, agurką ir pomidorus. Papriką išdarinėti, kad nebūtų sėklyčių ir taip pat smulkiai supjaustyti.
2. Viską dėti į blenderį ir blendinti iki norimo tirštumo: įpilti daugiau arba mažiau vandens. Jei naudojat tik pomidorus viskas paprasta, blendinat, kol pasieksit norimą konsistenciją. Aš pyliau likutį pomidorų pastos, nes nenorėjau jos išmesti.
3. Supilti sriubą į didelį dubenį, įpilti alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir išmaišius palikti šaldytuve 2-3 valandoms, kad gerai atvėstų ir skoniai susijungtų. Šaltibarščius irgi šiek tiek palieku, kad pastovėtų ir atšaltų. 🙂
4. Valgyti su skrudinta čiabata arba kita mėgstama duona. Pabarstyti druskos ir pipirų pagal skonį. Čia palaužiau kelias lazdeles su sūriu iš „Mon Ami“, tobulai tiko.

Pastebėjimai:
*Jei sriuba pastovėjusi šaldytuve pasidaro per tiršta, galima įpilti dar šiek tiek vandens, bet per daug nereikia, nes atsiskies visi skoniai.
*Nenulupus daržovių tekstūra yra tirštoka, su gabaliukais, bet man tokia kaip tik. Jei norisi švelnesnės, lygesnės tekstūros, visas daržoves galima nulupti.