Saldžios bulvės ir banano pyragas-duona

Kai pirmą kartą ragavom saldžiąsias bulves prie kepsnio. Buvau girdėjusi  ir mačiau instagram’e, kad daug kas kepa ir įvairius kepinius. Kadangi dar buvo likusi viena bulvė nusprendžiau iškepti ką nors saldaus, tačiau nepirkti nieko naujo, o pasinaudoti turimais produktais (jokio švaistymo!). Rezultatas gavosi tikrai labai netikėtas ir labai neblogas, o kepiau praktiškai iš nieko. 😀 Gal tik šiek tiek saldumo pritrūko, tad kitą kartą dėčiau šiek tiek medaus į tešlą arba kokio sirupo. Galų gale sueitų ir koks sirupas. Be to, labai tiktų papildyti ją džiovintais vaisiais arba riešutais, bet nieko tokio neturėjau, tad šitas variantas labai paprastas. Paeksperimentuokit 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~60 min. 7-8 gabalėliai

 

VIENAM PAILGAM PYRAGUI-DUONAI REIKIA:

1 saldi bulvė,
2 prinokę bananai,
200 g pilno grūdo speltos miltų,
3 kiaušiniai,
~80 ml kokosų pieno iš skardinės (sunaudojau likutį nuo sriubos),
cinamonas (pagal skonį, galima daugiau),
1 a. š. kepimo miltelių.

Pagerinimui: džiovinti vaisiai, riešutai arba netgi koks nors kremas ant viršaus, jei norisi mandresnio varianto.

1. Bulvę nuskusti, supjaustyti ketvirčiais ir dėti į puodą. Virti apie 5–7 minutes, kol šiek tiek suminkštės.
2. Sutrinti bulvę su bananais blenderyje iki gražios, vientisos masės. Šiame etape galima į masę įpilti kokio sirupo ir ją pasaldinti. Man ji atrodė saldi, tad nedėjau nieko ir todėl gavosi kaip duonelė. Supilti kokosų pieną, dar pablenderiuoti iki vientisumo.
3. Kiaušinius išplakti atskirai. Galima juos išplakti ir su kokiu 80 g cukraus.
4. Miltus sumaišyti su cinamonu, kepimo milteliais.
5. Sukrėsti bulvės ir banano masę į kiaušinius, gerai išmaišyti ir pilti į miltus. Viską išmaišyti, tešla gaunasi vidutinio tirštumo. Pilti į kepimo popierumi išklotą pailgą formą ir kepti apie 40-45 minutes, kol gražiai pakils ir įkišus dantų krapštuką į vidurį jis bus sausas. Ištraukus iš pečiau palaukti, kol pravės ir skanauti. Labai tinka su kokiu migdolų ar kitu mėgstamu pienu 🙂