Pusrytiniai čirviniai blynai

Blynai ne tik užgavėnių maistas. Blynai yra labai geras maistas, kurį galima paversti sveiku maistu – nepertekusio riebalais, naudingu ir tikrai labai skaniu. Pasinaudojau galimybe pasinaudoti čirvinių blynų keptuve ir voila! Tikrai nesu blynų mėgėja, bet šitie labai puikiai pavyko. Aišku, tokių receptų yra milijonas, aš tikrai dviračio neišradinėju, tokius blynus galima kepti ir paprastoje keptuvėje, bet kitokia blynų forma – kažkas kitokio, įdomaus, ir kitaip valgosi, tikrai skaniau. Pritartumėt? 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~30 min. Daug blynelių


sotiems pusryčiams reikia:

180 g liesos varškės (1 pakelis)
3 v.š. graikiško “Aistės” jogurto (galima pakeisti bet kokiu kitu graikišku jogurtu)
4 v.š. viso grūdo speltos miltų
1 a.š. cinamono
1 didelis kiaušinis
*Neskaičiavau, kiek tiksliai blynų išeina, bet jų išeina nemažai.
*Patys iš savęs blynai nėra saldūs, todėl tešlą galima papildyti ruduoju cukrumi, mėgstamu sirupu arba medumi. Arba daryti kaip aš – pasaldinti jau valgant.

1. Varškę ištrinti kartu su jogurtu iki vientisos masės, aš tą padariau šaukštu, nors galima ir su blenderiu. Šiaip tikrai lengvas darbas, mikseris ar kažkokios kitos priemonės tikrai nebūtinos. Tada įmušti kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
2. Suberti miltus, cinamoną ir vėl viską gerai išmaišyti. Galima įpilti truputį pieno jei tešla per tiršta ir labai sunku maišyti. Tešla turi išeiti maždaug kaip grietinės tirštumo.
3. Blynų keptuvę reikėtų truputį patepti ghee sviestu (jei jo neturit, galima naudoti ir paprastą sviestą arba kokosų aliejų, arba dėti riebalų į pačią tešlą), kad blynai nepridegtų ir dėti porą šaukštų į įkaitintą keptuvę, kepti kelias minutes, kol gražiai apskrus ir tada vėl dedam porą šaukštų į keptuvę, kol baigiasi tešla ir turime kalną blynų, kuriuos galima valgyti su uogiene, jogurtu arba grietinėle, jei nebijot papildomų kalorijų. 🙂