Pusryčių sumuštiniai su kremine fetos užtepėle

Pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kuris turi pasotinti bent jau iki pirmo užkandžio ar pietų. Svarbu, kad būtų sotūs, bet neapsunkintų skrandžio. Dažniausiai renkuosi pusę pakelio varškės, šaukštelį uogienės, kelis šaukštus graikiško jogurto ir voila, labai skanu ir lengva. Šįkart nusprendžiau iš likučio fetos padaryti užtepėlę, kuri puikiai tinka ant skrudintos duonos su grūdais. Taip pat tiktų ir kaip užkandis prie vyno ir sūrio lazdelių. Kadangi feta iš savęs turi sūrumo, pomidorai duoda šiek tiek saldumo ir subalansuoja skonį. Pabandykit, paimprovizuokit. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~15 min.Nedidelis indelis užtepėlės

 

Nedideliam indeliui užtepėlės reikia:

Šiek tiek daugiau nei pusės pakelio fetos (pakelis 150 g),
kelių lapelių šviežių bazilikų,
poros skiltelių česnako,
poros šaukštų „Amforos“ graikiško jogurto,
1 v.š. alyvuogių aliejaus dėl tekstūros vientisumo (naudojau trumų aliejų),
pipirų pagal skonį,
kelių šakelių krapų
patiekimui: pomidoro arba kelių vyšninių ir duonos skrudinimui (naudojau „Gardėsio“ su grūdais)

1. Fetą dėti į blenderį ir sutrinti iki trupinių. Dėti jogurtą, baziliką, česnaką, krapus, įpilti šaukštą aliejaus ir sutrinti iki vientisos masės. Ji gali būti ne visai lygi, gali būti gabaliukų, bet čia nieko baisaus. Gali būti ir šiek tiek poskystė, bet pastovėjusi šiek tiek sutirštės.
2. Skrudinti duoną, tepti užtepėlę, dėti pjaustytus pomidorus ir pabarsčius pipirų valgyti prie rytinės kavos. Skanaus 🙂
3. Užtepėlę galima laikyti sandariame stiklainėlyje šaldytuve kelias dienas arba dubenėlyje uždengus bičių vaško drobele, kad nesudžiūtų ir ilgiau išliktų šviežia. 🙂