Pusryčių keksiukai be papildomo cukraus ir riebalų

Nors ir pavasaris už lango dar labai nedrąsus, pakvieskim jį, kad greičiau ateitų pas mus. Pasigaminkim visiškai tobulų ir labai skanių keksiukų pusryčiams arba užkandžiams prie kavos. Ir kadangi atsibodo visokios košės ar sumuštiniai, tai kodėl nepasidarius kažko geriau, ir iš tų pačių naudingų avižinių dribsnių. Čia ir jums puiki išeitis, jei nemėgstat košių rytais valgyt arba jau išseko fantazija, ką suvalgius ir jaustis sotiems ilgiau. Keksiukus galima pasiruošti iš vakaro arba net iš ryto, jei turit daugiau laiko ir nereikia anksti keltis į darbą, nes jie tikrai labai greiti ir paprasti. Tikiu, kad jie patiktų ir jūsų vaikams. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~30 min. 9 keksiukai

 

9 keksiukams reikės:

200 g avižinių dribsnių (paprastų, ne tų greitai paruošiamų)
1 banano
1 kriaušės
1 kiaušinio
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. kokoso drožlių
8 datulių

1. Orkaitę įkaitinti iki 180-190 laipsnių.
2. Dribsnius sutrinti su blenderiu iki miltų. Galima dėti ir netrintus, bet nežinau, kokia tekstūra pačių keksiukų bus. Galbūt išeis traškesni. Galit paeksperimentuot 🙂
3. Tada dribsnius sumaišyti su sausais ingredientais – kokoso drožlėmis ir kepimo milteliais.
4. Atskirai išplakti kiaušinį ir sumaišyti su trintu bananu. Aš tiesiog viską sutryniau į vientisą masę šakute. Dabar į tą masę galima dėti ir smulkiai pjaustytą kriaušę, nors aš ją dėjau visai prieš pat dėdama keksiukus į formą.
5. Datules nuplauti ir sutrinti su blenderiu iki smulkių gabaliukų. Galima ir peiliu supjaustyti į mažesnes dalis, įmaišyti į banano ir kiaušinio masę. Sumaišyti banano, datulių ir kriaušės masę į dribsnius ir viską gerai išmaišyti. Tešla bus trapi, nelabai lipni ir nelabai vientisa, bet taip ir turi būti.
6. Dėti keksiukus po šaukštą į formeles ir kepti apie 15-20 minučių įkaitintoje orkaitėje, o ištrauktus palikti, kol visai atvės, nes kitaip bus sunku išimti.

 

idėjos eksperimentams:

*Keksiukus galima papildyti ir kitais prieskoniais (cinamonu), šviežiais ar džiovintais vaisiais, uogomis, patiekti su natūraliu graikišku jogurtu ar riešutais ant viršaus. 🙂 

*Keksiukai yra trapūs ir minkšti, bet toli gražu valgant nesubyra į trupinius į kompiuterio klaviatūrą. Jei norit daugiau vientisumo juose, galima dėti kelis šaukštus speltos miltų, du kiaušinius arba dar vieną bananą. Tada tešla bus vientisesnė, lipnesnė ir drėgnesnė.