Naminis picos padas ir tobula Margarita

Naminė pica tikrai nėra „rocket science“, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Aišku, jei neturit tikro pečiaus, tai iškepti tikrą neapolietišką picą bus sudėtinga. Tikra neapolietiška pica turi tą minkštą plutelę, kurią paspaudus pakyla atgal. Padas minkštas, bet laikosi vietoje ir tiesiog tirpsta burnoje. Dar yra vienas dalykas, kurį reikia pabandyti: nusipirkti picos akmenį ir kepti ant jo, galbūt būtų sukurtas tas pečiaus efektas, nes pica iškepta elektrinėje orkaitėje vis tiek yra šiek tiek kitokia, bet tikrai ne prastesnė. Vyras visada kepa picą, tai vat čia jo metodiką ir papasakojau. 

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
Daug laiko reikia tešlai2 didelės picos

 

dviems didelėms picoms reikia:

Picos padui:
330 ml šilto vandens,
3,3 g šviežių mielių,
10 g druskos,
566 g miltų,
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus.

Picos viršui: mocarelos sūrio, naminės pomidorų pastos, šviežių bazilikų, tarkuoto permezano

1. Miltus reikia prasijoti (reikia naudoti tipo 00 miltus).
2. 330 ml šilto (ne karšto) vandens pilti į tuščią indą. Įpilti į vandenį alyvuogių aliejaus (7 ml, valgomas šaukštas) ir ranka tolygiai paskirstyti.
3. Į tą vandenį su aliejumi dėti šviežių mielių ~3,3 g. Vandenyje jas su pirštais reikia tolygiai sutrupinti ir paskirstyti.
4. Į prasijotus miltus dėti druskos ir pipirų. Pilti vandenį su mielėmis į miltus ir maišyti su šaukštu, kol pradeda formuotis tešla ir minkom. Pabarstyti ant stalo miltų, dėti tešlą, jei ji atrodo skystesnė ar ne tokia kokia tikėtumėtes, nesvarbu. Ir minkom apie 20 minučių, kol tešla nebelips prie rankų. Minkyti reikia tol, kol lieka švarios rankos. 🙂 Tada tešlą uždengti drėgna šluoste ir palikti valandą pailsėti.
5. Tešlą padalinti į dvi dalis (dviem picom arba į tiek dalių, kiek norėsit picų). Iš tokio kiekio išeina arba dvi didelės picos arba 3 mažos.
6. Dėti ant kepimo skardos pabarstytos miltais, dėti tešlą paliekant atstumą tarp jų, kad jos galėtų iškilti. Viršų šiek tiek patepti alyvuogių aliejumi ir apvynioti maistine plėvele, tvirtai, kad neliktų jokių tarpų. Uždengti drėgnu skudurėliu ir dėti į tamsią vietą 6–8 valandom pakilimui.
7. Po kildinimo tešla gali būti prilipusi, tad reikia nuimti naudojant mentelę, vienu greitu judesiu, kad tešla nesusmegtų ir mielės nenumirtų. Tešlą dedam ant miltais pabarstyto stalo ir formuojam picą rankomis (ne kočėlu, nes su juo italas galėtų jums duoti per galvą už tokį tešlos minkymą :)). Formuoti reikia pradėti nuo vidurio, paliekant šiek 2–3 cm iš kraštų, norint traškios plutelės. Visas minkymo procesas turi vykti iš tešlos vidurio į kraštus. Viskas. 🙂 

 

Pomidorų pasta:

Keli pomidorai, 
Švieži bazilikai, 
Skiltelė česnako,
Pora šaukštų alyvuogių aliejaus,
Pipirai ir druska pagal skonį.

Kiekis priklauso nuo to, kiek norit padažo. Galit ir daugiau pasidaryti, po to galėsit sunaudoti jį makaronams, nes labai tinka 🙂 Viską sudėti į blenderį ir sutrinti iki vientisos masės. Tepti ant picos 🙂

Iškočiotą picą dėti ant kepimo skardos pabarstytos miltais, tolygiai paskirstyti pomidorų pastą, pabarstyti permezano, dėti plėšytą mocarelą, šviežius bazilikus ir kepti jau įkaitusioje orkaitėje. Galima šonus lengvai patepti alyvuogių aliejumi. Orkaitę reikia įkaitinti tiek, kiek jūsų orkaitė išneša, nes kuo karščiau tuo geriau. Kepti, kol pakils ir gražiai apskrus. 🙂