Makaronai su vištiena ir sūriu

Dievinu makaronus. Tai yra puikus maistas, nes galima susikombinuoti visaip: su mėsa, be mėsos, su daug daug sūrio, kokiu nors špinatų padažu ir pan. Fantazijos reikalas. Šie makaronai yra su vištiena, lengvu padažu ir tarkuotu permezano sūriu. Labai labai paprastas, sotus ir skanus patiekalas dviems.

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~30-40 min. 2


Makaronai dviems:

Mėgstami makaronai (čia naudojau Tagliatelle makaronus),
vištiena (čia naudojau likučius nuo keptos visos vištos (jūs galit naudoti vištienos krūtinėlę),
1 nedidelis svogūnas,
kelios skiltelės česnako,
sauja špinatų,
pipirai, kario prieskoniai, druska,
pienas arba grietinėlė

Jei naudosit žalią vištieną, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pabarstykite ją prieskoniais ir kepkite ją ant sviesto iki 10 minučių, ji neturi iki galo iškepti, o tada atidėkit į šalį. Šiaip aš vištieną mėgstu pamarinuoti per naktį: turimi prieskoniai, šiek tiek aliejaus, išmaišau ir palieku šaldytuve. Jei turite vištienos likučių tuomet eiga tokia:
1. Norimus makaronus užpilkite verdančiu vandeniu iš arbatinio (aš taip darau, nes taip greičiau, nereikia labai ilgai laukti, kol užvirs vanduo). Makaronus virti kiek nurodyta ant pakuotės arba al dente.
2. Kol makaronai verda, galima susipjaustyti svogūną, česnaką, juos susmulkinti ir pakepti ant sviesto, kol pagels. Paskui dėti špinatus, įpilti šiek tiek vandens. Pastarojo kiekį reikia reguliuoti pagal situaciją. Jei matosi, kad reikia daugiau skysčio, reikia įpilti daugiau. Patroškinti viską kelias minutes.
3. Jei naudojote žalią vištieną, dėkit vištieną ir patroškinkit viską dar kelias minutes, pilkit šiek tiek grietinėlės arba pieno, pamaišykit. Berkit kario prieskonius. dėkit išvirusius makaronus ir viską išmaišę dar patroškinkit kokias 5 minutes, kol makaronai sugers padažą ir vištiena pabaigs kepti, galit dar patikrinti, ar gerai iškepė, bet paprastai jai nereikia daug laiko. 🙂
Patiekti į dvi lėkštes ir pabarstyti tarkuoto permezano (ar kito mėgstamo sūrio, bet čia kietas sūris tinka labiausiai).