Makaronai su špinatais ir rikota

Šios dienos pietų meniu – sunaudojimas savaitgalio likučių. Ne iki galo, bet einu link šaldytuvo tuštinimo. Labai neprastas variantas net ir specialiai norint gaminti ir perkant ingredientus šiam patiekalui. Tikrai pasigaminti labai lengva, o rezultatas tikrai patiks net ir mėsėdžiams. Vietoje rikotos manau tiktų ir paprasta varškė, jei tokios po ranka neturit. Galima patobulinti ir pakepintu kumpiu ar geros kokybės šonine. Pilna vietos fantazijai ir įvairioms variacijoms. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~30 min.1

 

vienam pavalgymui:

mėgstamų makaronų,
kelios saujos špinatų,
2 v.š. rikotos,
sauja petražolių,
skiltelė česnako,
1 a.š. ghee sviesto kepimui,
sauja tarkuoto permezano pabaigoje,
pora šaukštelių smulkintų saulėje džiovintų pomidorų (nebūtina, jei neturit po ranka)
druska, pipirai,
pienas, vanduo

1. Makaronus puode užpilti verdančiu vandeniu ir užvirti ant vidutinės ugnies.
2. Kol makaronai verda, susmulkinti petražoles, sutarkuoti česnaką. Keptuvėje ant ghee sviesto trumpai pakepinti česnaką, kol pradės geltonuoti. Dėti nuplautus ir nusunktus špinatus (nuspausti vandenį rankomis). Pamaišyti ir uždengti dangčiu, kad špinatais sukeptų.
3. Į špinatus dėti rikotą, išmaišyti, jei labai tiršta ir per mažai skysčio, galima įpilti šiek tiek pieno arba vandens. Išmaišyti, kol viskas pradės formuotis į vientisesnį padažą.
4. Kai makaronai išverda (aš juos verdu al dente, apie 9 minutes), dedam juos į keptuvę, išmaišom kartu su padažu, dedam petražoles, saulėje džiovintus pomidorus. Jei makaronai sugeria padažą, galima įpilti dar šiek tiek pieno arba vandens. Pabarstyti pipirų ir druskos, paskui galima derintis individualiai pagal skonį. Patiekiant pabarstyti tarkuoto sūrio ir skanauti. 🙂