Greitas tiramisu

Taip taip, tikriausiai visi esam ragavę tą desertą – riebus, kaloringas, daug maskarponės, daug saldumo ir t.t. Nenoriu atimti iš savęs malonumo mėgautis įvairiais dalykais, šiuo atveju maistu-desertais, todėl randu kaip apeiti šitą reikalą ir sumažinu kalorijų kiekį esantį desertuose, bet toli gražu jie netampa prastesni, aš jum tai garantuoju. Viename nedideliame tiramisu gabalėlyje yra kokie 500 kalorijų, o šitame visame gėryje truputį daugiau nei 1000 kalorijų. Vadinasi vienoje nedidelėje porcijoje +- 200 kalorijų,  o jei suvalgysit nedaug ir pasidalinsit su kuom nors, tai tikrai nenusidėsit suvalgę kokį vieną ar du gabalėlius prie kavos (ar vyno). O skonis – tobulas, tikrai. Praktiškai nesiskiria nuo riebiojo originaliojo tiramisu, tačiau savo tekstūra daug lengvesnis, daug mažiau riebus ir mažiau cukraus 🙂 Bandom! Originali recepto idėja, kurią truputį pakeičiau pagal save, yra čia: Low calorie tiramisu/Tiramisu su mažai kalorijų

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~20 min. + 12 val. 6-7

VIENAM KVADRATINIAM TIRAMISU:

250 g rikotos (vietoje rikotos galima dėti tokį patį kiekį jogurto)
340 g graikiško jogurto (galima naudoti Aistės jogurtą)
200 g (24 Savoiardi sausainių, jų būna Maximoj, šįkart pirkau Prismoj)
2 puodeliai stiprios šviežios kavos (apie 200-250 ml)
3 v.š. rudojo cukraus (galima keisti kokiu sirupu)
kakavos miltelių pabarstyti ant viršaus prieš patiekiant

1. Rikotą ir graikišką jogurtą (arba tik graikišką jogurtą) suplakam mikseriu su cukrumi iki vientisos masės, įpilam šiek tiek kavos (dar truputį kavos pasiliekam sausainių mirkymui) ir toliau plakam iki lygios masės. Ji bus skystesnė nei grietinė, tokia lygi turi būti. Tarsi blynų tešla, be gumuliukų.
2. Sausainius po kelias sekundes pamirkom kavoje ir dedam į formą, kurioje sausainiai turėtų gražiai sugulti vienas prie kito, turėtų nelikti didelių tarpų, jie turi būti susispaudę, todėl “blėkos” formą pasirinkit taip, kokio dydžio norit deserto. Desertą galima daryti ir individualiuose indeliuose, taip iškart būtų galima patiekti kiekvienam atskirai. Sudėti vieną sluoksnį sausainių (12) ir tada užpilti pusę kremo, išlyginti šaukštu, tada sudėti likusius kavoje pamirkytus sausainius ir užpilti likusį kremą.
Dėti į šaldytuvą ir palikti nakčiai sustingti, sausainiai persigers kava ir kremu – susilies į tobulą harmoniją. Prieš patiekiant pabarstyti kakavos ir skanauti 🙂