Greitas, paprastas ir sotus kalafiorų apkepas su sūriu

Kartais skanus maistas nebūna labai fotogeniškas ir nors tu ką. Visokie apkepai atrodo, kaip aš vadinu, „jovalėliais“ arba „šamarliakais“, bet skonis tikrai nuo to neprastesnis. Šitą apkepą jau esu kepusi daug kartų, bet jis tik dabar atsirado blog’e. Jį pagaminti labai lengva, greita ir tikrai nesunku. Pavalgius pietus likusį apkepą galima drąsiai šildytis kitą dieną arba suvalgyti vakarienei, skonis tikrai net dar geresnis pakepinus (pašildžius) keptuvėje su šiek tiek sviesto ar aliejaus. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~40 min.3-4

 

Vienam kvadratiniam apkepui reikia:

1 kalafioro,
~250–300 g mėgstamų makaronų (naudojau makaronus be glitimo),
poros skiltelių česnako,
šviežio baziliko lapelių,
pipirų ir druskos pagal skonį ir poreikį,
šiek tiek pieno,
mėgstamo tarkuoto sūrio

1. Kalafiorą nuplauti, supjaustyti žiedeliais ir sudėti į puodą. Aš užpilu verdančiu vandeniu iš virdulio ir tada įjungiu ugnį, taip greičiau. 🙂
2. Kitame puode išvirti makaronus pagal instrukciją.
3. Išvirusį kalafiorą šiek tiek pasmulkinti ir sumaišyti su makaronais. Pabarstyti kelias saujas tarkuoto sūrio, pieno, pabarstyti pipirais, druska, sudėti smulkintą baziliką, česnaką ir išmaišyti.
4. Dėti į skardą, tolygiai paskirstyti, dar pabarstyti sūrio, užpilti šiek tiek pieno ir kepti iki 200 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol sūris išsilydys ir apkeps. Skanaus 🙂