Gaivios ir sočios kuskuso salotos (beveik veganiškos)

Prisipažinsiu, kad niekada iki šiandien nebuvau valgiusi kuskuso. Nežinau, kodėl nebuvau susidomėjusi juo, nors šiaip jis ganėtinai populiarus vegetarų tarpe. Taigi, o šiandien nesinorėjo mėsos todėl nusprendžiau pasidaryti gaivių salotų. Kadangi šaldytuve gulėjo nemažai visokių daržovių, nusipirkau kuskuso ir pasidariau gaivias salotas. Turiu pasakyti, kad tikrai sotu, bet neapkrauna skrandžio, o kuskusas labai papildo visai paprastas salotas. Dar turėjau likutį ožkos sūrio su trumais (tėvų lauktuvės), tai beveik jį sunaudojau. Jaučiu labai tiktų su feta, ta pačia mocarela ar kokio kitu minkštu sūriu. Tikriausiai tobulas variantas būtų ir keptas varškės sūris. Improvizacijoms nėra galo. 🙂 O čia mano variantas.

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
Iki 30 min. 2

 

Dvejoms porcijoms salotų reikia:

3-4 šaukštų kuskuso,
kelių saujų mėgstamų salotų,
pusės raudono svogūno,
pusės gerai prinokusio avokado (renkuosi tuos grublėta žievele, nes jie skaniausi būna, o tie lygia žalia odele kaip muilas :D),
mėgstamo sūrio supjaustyto kubeliais,
1 nedidelio pomidoro,
kelių ridikėlių,
agurko (sunaudojau likutį ilgo agurko, dėkit kiek norit pagal skonį ir fantaziją),
2 šaukštų konservuotų kukurūzų (nebūtina, kadangi jie buvo likę šaldytuve nuo tortilijų, tai sunaudojau, jei mėgstat galit dėti, bet galit ir nedėti),
šaukštas alyvuogių aliejaus,
šaukštas trumų aliejaus (jei neturit, nebūtina),
česnakiniai „Santa Maria“ pipirai ir druska pagal skonį

1. Kelis šaukštus kuskuso užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti 10–12 minučių. Kadangi pripyliau kiek per daug vandens, tai teko nupilti, bet šiaip reikia, kad vos vos apsemtų, kad geriau sugertų visą vandenį. Bet jei per daug, nupilti irgi ne bėda, svarbu, kad per mažai nebūtų 🙂
2. Kol kuskusas bringsta, galima pasiruošti daržoves: nuplauti salotas, pomidorą, agurką, viską susmulkinti ir sudėti į dubenėlį.
3. Išbrinkusį kuskusą pašlakstyti aliejumi, prieskoniais, ragauti, jei trūksta dėti daugiau pagal skonį. Suversti ant salotų, viską išmaišyti ir skanauti, kol dar šiltas kuskusas, nors jaučiu skanu ir šaltos. Kas liko duosiu vakare vyrui ragauti, o jei nenorės, suvalgysiu rytoj pati. :))

*Tokios salotos skanios ir vienos, ir labai tiktų prie vištienos ar kitos mėsos kaip garnyras.
*Jas galima ruošti su kitu mėgstamu sūriu ar kitomis daržovėmis. Fantazijai ir skonių bandydams ribų nėra. 🙂