Du vegetariškų gaivių salotų variantai

Labai mėgstu salotas, ypač vasarą, kai sezoninių daržovių yra gausu visur. Tokios šviežios salotos yra nepaprastas vitaminų šaltinis, o ką dar kalbėti apie skonį, jei špinatai ar bazilikai užauginti sode ar ant palangės. Štai pora idėjų salotoms. Tai yra tik pagrindas, todėl visi ingredientai priklauso nuo jūsų fantazijos.

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~15 min. 1


gaivios salotos (garnyras):

Salotų lapai,
pomidorai,
raudonieji svogūnai,
alyvuogių aliejus,
agurkai
Šios salotos labiausiai tinka kaip garnyras prie mėsos, jas galima gardinti sūriu, labai tiktų įmesti ir kelis vištienos gabalėlius. Tai tiesiog universaliausias pagrindas, kurį galima derinti su kitais skoniais ir ingredientais.


vegetariškos salotos:

Salotų lapai,
pomidorai,
mocarelos rutuliukai,
alyvuogių aliejus,
agurkai,
kelios saujos graikiškų riešutų
džiovintas bazilikas, pipirai, druska

Vienintelis dalykas: graikinius riešutus prieš darant salotas reikėtų kelias valandas pamirkyti, kad jie būtų lengviau virškinami, o organizmas pasisavintų visas savybes. O šiaip reikia viską tiesiog sumaišyti ir mėgautis užsikandant mėgstama duona 🙂