Avižinių dribsnių košė su šilauogėmis ir braškėmis

Avižinė košė yra vienas iš tų tobulų pusryčių, kuriuos galima valgyti bet kada. Net jei ir ryte nėra daug laiko, šitokią maistingą košę pasiruošit, kol virs kava ar ieškosit ką apsirengti, nes tikrai labai paprasta. Mano būsimam vyrui tokia košė buvo atradimas, tai net nežinau, po kokiu akmeniu jis gyveno, kad nebuvo dar tokios ragavęs. Jam ypač patiko šilauogių ir ghee sviesto derinys (mano slaptas ingredientas). Ghee sviestas ypatingai dera šitoje košėje, dar net geriau nei paprastas sviestas, pabandykit. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
10-15 min.1-2

 

1 porcijAI:

5 šaukštai avižinių dribsnių
(jei norit dviejų porcijų, dėkit dvigubai dribsnių arba koreguokit kiekį pagal poreikį),
šlakelis riebesnio pieno
(naudokit kokį mėgstat, tinka ir augalinis pienas),
šaukštelis ghee sviesto,
žiupsnis druskos,
braškės, šilaguogės

1. Avižinius dribsnius aš arba užpilu iš vakaro su vandeniu (tik kad šiek tiek apsemtų, jie neturi skęsti vandenyje) arba iš ryto verdančiu vandeniu ir leidžiu pamirkti kokias 5-7 minutes, kol tvarkausi arba darau kavą. Tad jei ir nėra daug laiko ryte, o vakare pamiršot užpilti, verdantis vanduo iš arbatinuko puikiai suveikia. 🙂
2. Kai kruopos pamirksta ir būna sugėrę dalį vandens, įpilu šiek tiek pieno. Tik šiek tiek, kad apsemtų, išmaišau. Virti reikia ant vidutinės ugnies, prižiūrint ir pamaišant. Jei matot, kad per mažai skysčio, galima dapilti pieno. Kruopos neturi svilti.
3. Kai kruopos paverda kokias 4-5 minutes, skystis nugaruoja ir košė pasidaro panaši į košę, išjungti ugnį, uždengti puodą ir palikti dar keliom minutėm, kad pastovėtų.
4. Košei pastovėjus, berti druskos, sviesto, išmaišyti, dėti į dubenėlį, pabarstyti mėgstamomis uogomis ir skanauti. 🙂 

*Galima košę pagardinti ir mėgstamu sirupu, cinamonu, kakava arba patarkuoti juodo šokolado.
*Tinka bet kokios kitos mėgstamos uogos ar vaisiai.
*Taip pat dieviško skonio suteikia ir riešutų sviestas.