Avinžirnių troškinys su kokosų pienu

Avinžirniai man patinka, nes jų paruošimo galimybės neribotos. Galima naudoti ir salotose, ir humusą daryti, ir aštrius traškius kepti orkaitėje, arba pasidaryti troškinį. Galbūt iš nuotraukos nėra labai išvaizdus, bet skonis puikus. Svarbiausias elementas – ekologiškas, be jokių pridėtinių nesąmonių kokosų pienas, kuris suteikia troškiniui tirštumo, sodrumo ir labai pagerina skonį. Vietoje daržovių galima dėti morkas, kukurūzus, moliūgus, ar dar kokias tik norite. 🙂

Gaminimo laikasPorcijosSudėtingumas
~45 min.2-3


troškiniui reikia:

200–400 g avinžirnių (dėjau iš akies, tiksliai nematavau, bet gavosi dvi neblogos porcijos ir dar viena liko rytojui) (kad juos reikėtų virti trumpiau, norimą kiekį užpilkit vandeniu iš vakaro ir palikit, tada reikės virti apie 10 min, gal net dar trumpiau)
pusės paprikos,
1 nedidelio svogūno,
kelių skiltelių česnako,
200 g špinatų,
1 skardinės kokosų pieno (joje buvo 400 g, bet sunaudojau apie pusę jos, kitą pusę dažnai sunaudojui košei arba chia pudingui),
kelių vyšnynių pomidoriukų ir pusės didelio pomidoro,
sultinio kubelio,
kario prieskonių, druskos ir pipirų pagal skonį

1. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Keptuvėje įkaitinti ghee sviesto gabaliuką ir pakepinti svogūną ir česnaką, kol pagels. 2. Supjaustyti pomidorus ir pusę paprikos, dėti į keptuvę, pamaišyti, įpilti šiek tiek sultinio (sultinio kubelį ištirpinu didesniame puodelyje (~300 ml)). 3. Avinžirnius išvirti, kol suminkštės, bet nereikia pervirti. Po kokių 5–7 minučių, galit paragauti ir patikrinti, ar išvirė. 4. Kai pomidorai, paprikos ir svogūnai suminkštės ir pasidarys košė, nuplauti špinatus, juos nuspausti, kad būtų mažiau vandens ir sudėti į keptuvę. Uždengti puodu ir palaukti, kol jie pradės minkštėti. Viską išmaišyti. Šitame etape jau galima pilti kokosų pieną, tada jo gali reikėti daugiau, aš jį pyliau jau sudėjusi avinžirnius. 5. Kai špinatų ir daržovių masė sutirštės, suminkštės, galima dėti avinžirnius, dėti kario prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį. Ragaukit ir žiūrėkit, ko dar trūksta. 🙂 6. Viską šiek tiek patroškinti, kol skystis nugaruos, tada pilti kokosų pieno, viso iškart galit nepilti, po truputį ir stebėti konsistenciją. Troškinys turi būti tirštas ir sodrus. Viską ragaukit 🙂 
Na ir kai jau viskas dar pasitroškins, galima valgyti. 🙂